Brisanje grešaka DTC off

DTC OFF ili brisanje grešaka nije najbolje rešenje za neki problem pod haubom ali nekada je potrebno i to uraditi. Ako imate neki kvar svakako je bolje da se prvo pozabavite rešavanjem tog kvara nego da pokušavate da ugasite grešku. Lampica greške i zvučno upozorenje su izmišljeni kako bi na vreme bili upozoreni na neki kvar koji možda može da izazove i neke veće posledica. Gašenje greške ne znači da će biti otklonjeni problemi u radu! Nemojte očekivati da će motor koji radi u safe zaštitnom modu proraditi sam po sebi nakon gašenja greške. Dakle DTC OFF nije uvek najbolje rešenje iako naizgled izgleda najlakše tako rešiti problem. Međutim ponekad je gašenje greške neophodno zato što je došlo do neke promene u komponentama motora ili je rađena neka nadogradnja... Na primer zamenjena je usisna grana sa swirl flaps klapnama za običnu. Ili je uklonjen EGR ventil... U prvom primeru softversko gašenje swirl flaps klapni podrazumeva njihovo pozicioniranje na nulti položaj. Nakon toga one se više ne zakreću. Međutim ako zamenite izduvnu granu vi više nećete imati aktuator swirlova i paliće vam se greška npr. greška P2008 ili P2014. Postoji mogućnost da povežete stari i da ga negde privežete ali šta ako je on pokvaren? Da kupite taj deo koji vam više ne igra nikakvu ulogu nije rešenje. Tu onda DTC OFF intervencija ima smislenu primenu. Drugi primer kod gašenja EGR ventila. Situacija je slična. Gašenje podrazumeva softversko pozicioniranje EGR ventila u zatvoren položaj. A šta ako je neispravan? Na dijagnostici ćete imati greške tipa P0401, P0402, P0403 i P0404. Pa ako vam je EGR ventil neispravan ostaje vam samo da kupite nov ili polovan. Ali čemu ako već želite da ga ugasite? I iz ovog primera je jasno gde DTC OFF intervencija ima smisla.

Evo primera gde DTC OFF intervencija nema smisla. Primer: P0238 - Boost pressure sensor fault. ili P0235 ili P0237... Manje više svi ukazuju na nepravilan pritisak turbine. Možemo pogasiti sve te DTC greške ali problem ostaje i dalje pod haubom i može da izazove daleko veće probleme. Tu je jedino ispravno da se pronađe i reši problem sa pritiskom turbine. A ne da se on ignoriše gašenjem greške. Cena ove usluge zavisi od verzije softvera i samog postupka ičitavanja i upisivanja istog. Početna cena je 20€ po intervenciji(uključuje gašenje jedne greške) + 10€ svaka sledeća greška. Ako ima više od 5 grešaka onda je cena po dogovoru.

Imate dodatnih pitanja?

Obavezno unesite sve značajne podatke o vašem vozilu kao što je: Marka, model, kubikaža, godište, fabrička snaga i eventualno oznaku motora.