Chip Tuning

Chip Tuning je usluga povećanja snage i obrtnom momenta motora. Može da se uradi na skoro svim vozilima koja poseduju motorni računar (ECU). Međutim SCT iz više razloga ne radi sledeće:

  • Atmosferske motore (bez turbine).
  • Benzinske motore (bez turbine).
  • Vozila starija od 2000. godišta. (izuzev retkih modela koje ima smisla raditi iako su punoletni).
Takođe se ne rade vozila koja su se u praksi pokazala kao problematična, vozila kod kojih je dobitak neznatan, vozila sa velikim brojem fabričkih nedostataka... Ako Vaše vozilo nije među gore pomenutim najbolje je da se obratite preko kontakt stranice sa konkretnim pitanjem. Obavezno navesti model, marku, kubikažu, snagu, godište i oznaku motora!

Safe Chip Tuning predstavlja chip tuning koji sam po svom nazivu treba da predstavlja nešto sigurno i bezbedno. Znači ne radi se o mapama koje izvlače maksimum iz agregata već o blagom povećanju snage sa velikom pažnjom na trajnost vozila nakon intervencije. Kroz višegodišnje iskustvo u ovom poslu zaključio sam da je povećanje obrtnog momenta veći problem od povećanja snage. Zato moje mape nisu preterano impresivne na prvu probu. Ne potpisuje trećom i ne lepi za sedište sa 1500 obrtaja. Trudim se da kriva snage prati fabričku krivu snage tako da razilaženje na malim obrtajima bude blago. A tek na 3000 do 4500 obrtaja bude najveće povećanje. To zapravo znači da je očekivani dobitak na obrtnom momentu oko 20% a na snazi oko 25-30%. Nećete me ubediti da uradim suprotno! Da pojačam obrtni moment jer vi nikad ne vozite preko 2000 obrtaja. Samo dajem primer. Jer često bude takvih zahteva. Što se tiče većeg povećanja snage tu sve zavisi od moje procene vas kao vozača i stanja vozila. Ako procenim da ima mesta za više možemo se dogovoriti da pojačanje snage bude veće od pomenutih procenata. Takođe postoji mogućnost i ozbiljnih tuniranja koja uključuju ugradnju veće ili hibridne turbine, većeg intercoolera... Ali to se ne može u ovom kratkom tekstu opisati pa ukoliko imate potrebu za takvom uslugom obratite se preko kontakt strane. I te mape više nemaju veze sa ovim SAFE, to su već ozbiljna povećanja snage i rizici postaju veći. Naravno i ulaganja budu daleko veća.

Modifikacije softvera zarad povećanaja snage se isključivo rade od vašeg originalnog softvera i svako vozilo se radi posebno. Što znači da nema nikakvih kopiranja mapa, skidanja sa interneta i sl. Međutim ukoliko se prilikom dijagnostike utvrdi da ja na vašem vozilu već rađen reprogram odnosno da u vašem motornom računaru nije originalni fabrički softver (rađen je chip tuning, egr-off, dpf-off...). Cena usluge se uvećava za 50% u odnosu na dogovorenu.
Safe Chip Tuning koristi apsolutno sve licencirane softvere počevši od Windows operativnog sistema pa do aplikacija za modifikaciju fajlova. Takođe za čitanje i upisivanja softvera koristi se isključivo originalni licencirani alat.

Imate dodatna pitanja?

Obavezno unesite sve značajne podatke o vašem vozilu kao što je: Marka, model, kubikaža, pogonsko gorivo, godište, fabrička snaga, pogon (prednji, zadnji ili 4x4) i eventualno oznaku motora.