Koje su garancije?

U Safe Chip Tuning-u svako remapiranje podrazumeva i merenje snage pre i posle chip tuninga na dinamometru osim ako se radi o vozilu sa pogonom na sva četiri točka. Na prvom merenju se posvećuje posebna pažnja svakom vitalnom parametru u radu motora kako bi se u startu oučio svaki eventualni nedostatak koji bi kasnije mogao da pravi problem. Prilikom svakog merenja snage snimaju se i parametri rada motora što sveukupno garantuje da će sve promene biti evidentirane, a samim tim i garantovano bezbedne. Posebna pažnja se obraća na vozila starija od 10 godina gde zbog mnogo pređenih kilometara mnogi parametri izlaze izvan dozvoljenog opsega. Kod vozila starijih od 15 godina verovatnoća da neće proći test je 90%. Ukoliko se na merenju utvrde značajna odstupanja remap Vam neće biti ni urađen a samim tim ni naplaćen. Biće vam naplaćeno samo dyno testiranje u iznosu od 20€.

Značajno odstupanje je:

  • Snaga motora je manja za 10% ili više %
  • Obrtni moment motora je manja za 10% ili više %
  • Pik obrtnog momenta motora je pomeren za više od 300 obrtaja od fabrički deklarisanog
  • Kriva snage motora je nepravilna (ima talasanje)
  • Pritisak turbine ima veću devijaciju od 0,25bari i devijacija traje više od 200 obrtaja.
  • Pritisak goriva ima veću devijaciju od 100bari
  • Motor ima velike korekcije ubrizgavanja
  • Motor jako dimi na dodavanje gasa

Ukoliko je vozilo prvi test pristupa se remapiranju.
Nakon završenog chip tuning-a dobićete odštampan dijagram snage pre i posle intervencije i videćete jasno gde i u kojoj meri je povećana snaga vašeg automobila. Takođe možete i provozati automobil na ulici i u realnim uslovim isprobati nove performanse. Sve primedbe možete iskazati na licu mesta i ako je moguće odmah će se napraviti korekcija. Obzirom da se svaka promena snima dijagnostičkim logovanjem parametara i merenjam snage na dyno mašini kasnije reklamcije se ne prihvataju!
7 dana nakon intervencije vraćanje na fabrička podešavanja se ne naplaćuje. Nakon toga se naplaćuje najmanje pola cene chip tuninga u zavisnosti od procedure vraćanja (OBD, skidanje računara...).

Ako je vozilo novo i u garantnom roku postoje određene proširene garancije koje se odnose na komonente motora. Međutim na vozilima koja nisu u garanciji svi kvarovi tipa: proklizala lamela, prolupao plivajući zamajac, procurele dizne, razletela se turbina... ne ulaze u garanciju! Imajte na umu da kod nas dovozite POLOVAN automobil koji je odavno izašao iz garancije! Tako da mi ne možemo da garantujemo da li će vaš polovan automobil izdržati dodatno opterećenje. A chip tuning je dodatno opterećenje. Primetio sam da se neke kolege koriste marketinškim trikom "Doživotna garancija" a kad ih pitate šta to podrazumeva. Dobijete odgovor da garancija važi samo za softver ne i za delove motora i transmisije. Pa eto i ja vam dajem doživotnu garanciju na softver.
Postoji i druga mogućnost neke vrste proširene garancije. Ukoliko želite garanciju na turbinu, možete je dobiti ukoliko kod nas ugradite novu turbinu. Ukoliko je proizvođač turbine predvideo garanciju od godinu dana i mi ćemo vam garantovati da će taj turbo raditi godinu dana i sa našim remapom. Na isti način možete dobiti garanciju na komplet set kvačila i plivajući zamajac ukoliko kod nas ugradite odgovarajući set. Takođe postoji mogućnost provere i remonta dizni u saradnji sa servisom Auto Dizel iz Subotice. Koji ukoliko vam da garanciju na dizne i ja ću je dati na isti period. Dakle na ono često pitanje "Druže jel možeš ti da mi garantuješ da mi posle chipa neće crći turbo, kvačilo...?". Odgovor je DA! Da na sve što Vam se ugradi novo ili remontovano preko nas dobijate garanciju onoliku koliku je proizvođač odnosno servis za remont dao.