Chip tuning

Pojačanje snage(remap)

Šta je chip tuning?

Chip tuning je usluga odnosno intervencija na softveru koji upravlja radom motora, sa ciljem da se motoru poboljšaju performanse. Povećava se snaga i obrtni moment što kao rezultat daje bolja ubrzanja i veću maksimalnu brzinu vozila.

Na kojim vozilima može da se vrši chip tuning?

Teoretski može na svakom vozilu koje ima motorni računar, ali praktično postoji veliki broj motora na kojima iz praktičnih razloga nema svrhe tako nešto raditi. Odnosno na motorima na kojima su dobici nemogući ili zanemarljivi u odnosu na uloženo vreme i novac.

chip tuning nije univerzalna stvar i ne podrazumeva identičnu uslugu u svakom servisu! pod ovim nazivom prodaje se širok spektar zabluda sve sa ciljem da se lako dođe do novca. odvojite malo vremena i edukujte se šta plaćate pre nego što bude kasno!

Šta se dobija chip tuningom?

Primarni benefit chip tuning-a je pojačanje obrtnog momenta i pojačanje snage vozila. Usled ovog pojačanja vozilo dobija bolje performanse, bolja su međuubrzanja, ima veću krajnju brzinu, preticanaj su odlučnija i brža... Svaki drugi benefit ako i postoji on je sekundaran i nije podrazumevan.

Ako vaš motiv za chip tuning nije poboljšanje performansi vozila, zaboravite na chip tuning! Sve drugo što vam se obećava kao benefit chip tuning-a je 90% laž!!!

Na kojim vozilima sct ne radi chip tuning?

  • Dizel i benzinski atmo motori (bez turbine)
  • Vozila starija od 2008. godišta*
  • Vozila na kojima su vršene mehaničke prepravke izvan našeg servisa(ugrađivan veći turbo, ic, druge dizne…)
  • Vozila sa preko 300 000km pređenih.

    * U izuzetnim situacijama gde vlasnik može da dokaže da vozilo ima manje od 150 000km, da je prvi i jedini vlasnik, uzećemo u rad i vozilo do 2005. godišta.
SafeChipTuning

Naješća pitanja:

Šta su uslovi koje vozilo mora da ispuni?

Vozilo mora biti apsolutno ispravno

Vozilo mora da bude apsolutno ispravno. Chip tuninig predstavlja dodatno opterećenje sa kojim motor i ostale komponente moraju da se nose. Sve što je dotrajalo ili na granici da otkaže, to će otkazati kada se motor dodatno optereti chip tuningom.

Kako utvrđujemo ispravnost vozila?

Inicijalnim dyno testiranjem

Godinama iskustva razvili smo posebnu proceduru utvrđivanja podobnosti vozila za izvršenje usluge chip tuning (pojačanje snage). Procedura podrazumeva kompletnu dijagnostiku, vizuelni pregled vitalnih komponenti i na kraju testiranje na dinamometru. Tokom testiranja na dinamometru, merimo snagu i obrtni moment u nekoliko uzazstopnih testova. Tokom testiranja, logujemo sve parametre od vitalnog značaja za rad motora. Ukoliko tokom testiranja parametri rada motora značajno odstupaju od očekivanih vrednsoti, saopštavamo da vozilo ne prolazi inicijalni test i uslugu chip tuning (pojačanje snage) ne vršimo.

Dali se inicijalni test naplaćuje?

Da, ukoliko vozilo ne prolazi testiranje

Da, ukoliko vozilo ne prolazi test. Testiranje za vozila sa pogonom na jednosj osovini (FWD ili RWD), naplaćujemo 40€. Testiranje za vozila sa pogonom na svim točkovima, naplaćujemo 50€.
Ukoliko vozilo prolazi inicijalni test, testiranje se ne naplaćuje dodatno, već je cena uključena u dogovorenu cenu chip tuninga.

Koliko traje postupak chip tuninga?

Namanje 2h, ponekad i do 8h

Postupak traje najmanje 2h, ali najčeće 3-5h. Sam postupak inicijalnog testiranja traje oko 45 minuta.

Koliko košta chip tuning?

Namanje 150€

Najniža cena chip tuninga u našem servisu je 150€. U cenu je uključeno inicijalno kao i finalno dyno merenje snage. Cena zavisi najviše od obima posla odnosno od toga koliko je procedura kompleksna. Da biste znali tačnu cenu, morate poslati upit sa svim neophodnim podacima o vozilu.

Da li se zakazuje?

Da, najmanje 2-3 dana pre željenog termina

Da, najmanje 2-3 dana pre željenog termina

Da li imamo dinamometar?

Da, imamo dva dinamometra.

Posedujemo dva dinamometra, jedan za vozila sa pogonom na jednoj osovini (prednjoj ili zadnjoj) i drugi za vozila sa pogonom na svim točkovima. Oba dinamometra su sa Eddy current elektromagnetnim kočnicama.

Gde kupujemo mape?

Nigde! Sami ih editujemo

Zahvaljujući iskustvu od skoro 15 godina, nemamo potrebu da kupujemo mape od bilo koga. Chip tuning radimo posebno za svako vozilo na dinamometru. Iz tog razloga naš tuning nije 15 minuta posla da se upiše nečija mapa, već složen postupak prilagođavanja parametara.

Odgovaramo na pozive radnim danom (Ponedeljak - petak) od 9 do 17h. Uvek možete nas kontaktirati putem formulara ispod.