Shell Helix

Mali servis

Šta je mali servis?

Mali servis je redovan servis na vozilima sa SUS motorom koji se obavlja nakon određenog broja pređenih kilometara ili nakon određenog perioda. Pod obavezno podrazumeva zamenu motornog ulja i filtera ulja, dok su ostali filteri ponekad izostavljeni. U zavisnosti od mnogo faktora.

Na koliko se radi mali servis?

Mišljenja oko ovoga su podeljena ali i instrukcije proizvođača su takođe različite od motora do motora. Takođe moramo razlikovati servisne isnstrukcije za vozilo u garanciji i za vozilo nakon garancije. Obzirom da mi nismo ovlašćeni servis, u ovoj temi bavimo se isključivo malim servisom izvan mreže ovlašćenih servisa, odnosno izvan garancije. Kada pričamo o takvom vidu servisiranja, praksa je da se mali servis radi između 8 i 15 hiljada pređenih kilometara ili jednom godišnje, u zavisnosti od toga šta pre nastupi.

Imajte u vidu da to što ovalćeni servis ne predviđa zamenu ulja pre 40 000km ne znači da sipaju extra ulje niti da je vaš motor ekstremno bolji od drugih, već da su procenili da toliko može maksimalno da izdrži kada je nov. Ali oni ne žele da vaš motor bude zauvek nov i bez kvarova – dodatno se finasiraju od kvarova koji će nastati kad istekne garancija!

Šta se menja na malom servisu?

Obavezno je da se prilikom obavljanja malog servisa menja motorno ulje i filter ulja. Određeni broj vozača preskače zamenu filtera goriva na svakom drugom malom servisu. Dok se filter kabine ili filter klime menja samo na proleće. Naš savet je da ako vam se stalo do ispravnosti vašeg vozila, menjate na svakom malom servisu sve filtere i da ne žalite na kvalitetu. Cena tog servisa je daleko manja od kvarova koji nastaju usled neredovnog i neadekvatnog održavanja.

Mali servis ne znači u svakom servisu isto! Ne radi se sa istim delovima i sa istim uljem i ne menjaju se svi filteri. Naučite da prepoznate razliku kako ne biste bili prevareni!

Koliko traje mali servis?

Uglavnom je to oko 45 do 90 minuta. Mi se držimo normativa iz HaynesPro WorkshopData kataloga koji je integrisan u naš poslovni softver. U okviru kojeg su deklarisani svi normativi od strane svih prozvođača za gotovo sva vozila. Na taj način obezbeđujemo precizno rezervisanje svakog radnog boksa i radnog mesta ali i preciznu naplatu prema specifikaciji proizvođača a ne prema proizvoljnoj proceni.

Liqui Moly

Šta besplatno kontrolišemo prilikom malog servisa?

  • Kompletna dijagnostika svih centrala na vozilu
  • Vizuelni pregled trapa
  • Vizuelni pregled sistema za upravljanje
  • Vizuelni pregled sistema za kočenje
  • Vizuelni pregled sistema signalizacije
  • Kontrola nivoa svih tečnosti (Antifriz, ulje za kočnice, AdBlue…)

Dajemo besplatnu konsultaciju na osnovu uočenih problema o daljem servisiranju i evntualnom rešavanju istih.

Naješća pitanja:

Koje ulje koristimo?

Na prvom mestu vodimo se specifikacijom proizvođača vozila

Veoma vodimo računa o tome koju specifikaciju ulja je proizvođač zatevao za određeni motor kao i viskozitet. Na prvom mestu nudimo visoko kvalitetno Nemačko ulje Liqui Moly. Dok nam je redovna ponuda kompletna Shell ponuda ulja. Na vaš zahtev možemo korititi i druga ulja ali samo isključivo renomiranih proizvođača

 

Koje filtere koristimo?

Na prvom mestu MAN, Knecht i Hengst

Obzirom da mahom radimo evropska vozila, trudimo se da nudimo vrhunsk filtere koji su uglavnom i prva ugradnja u Audi, BMW, Mercedes, VW... A to su MAN, Knecht/Mahle, Hengst... U najgorem slučaju na zahtev kriterijum spuštamo na Filtron.

Način plaćanja?

Gotovinom, karticama, fakturom...

Sve naše usluge možete platiti gotovinski na licu mesta, platnim karticama, prenosom na naš račun.
Apsolutno za sve usluge izdajemo fiskalni račun.

Da li mora da se ostavi auto?

Ne, možete da sačekate u našoj prijemnoj prostoriji

Svi naši servisi se zakazuju i obavljau strogo u zakazanom terminu. Dok se servis obavlja, obezbedili smo vam udobnu klimatizovanu prijemnu prostoriju, u kojoj uz kafu ili neko drugo posluženje možete da obavljate poslove kao u svojoj kancelariji. Imamo besplaten WiFi, TV, časopise...

Benefiti održavanja vozila u našem servisu:

štampana knjižica

Otvaranje i vođenje evidencije održavanja vozila u štampanom obliku. Knjižica, kartica i nalepnica.

Servis u terminu

Veoma vodimo računa o vašem vremenu, iz tog razloga svaki servis se vrši tačno u zakazanom terminu.

Elektronska knjižica

Otvaranje i vođenje evidencije održavanja vozila u elektronskom obliku. SMS obaveštenja

Čekaonica

Dok čekate da se servis obavi, možete se opustiti u klimatizovanoj prostoriji uz prigodno posluženje, TV, WiFi.

SMS obaveštenja

Pri svakom servisu dobijate SMS sa obaveštenjem o ugrađenim delovima/izvršenim uslugama

cena

Pre svakog servisa izdajemo ponudu. Iznos na ponudi biće naplaćen na kraju. Bez skrivenih troškova. FIskalni račun je obavezan.

ZAKAŽITE TERMIN ODMAH

Nakon slanja zahteva, poslaćemo Vam ponudu. Ako se složite sa cenom i uslovima iz ponude, potvrdićemo Vaš termin ako je slobodan ili Vas obavestiti o drugim slobodnim terminima. Imajte u vidu da morate imati BROJ ŠASIJE(oznaka E u saobraćajnoj) za slanje ovog zahteva.