Set zupčastog Conti

Veliki servis

Sve što trebate znati

Ako ste vozač i posedujete putničko vozilo, onda sigurno znate koliko je važno redovno održavanje. Veliki servis je ključni deo održavanja automobila, jer se na ovom servisu menjaju delovi koji se redovno troše, kao i proverava da li je sve u ispravnom stanju. U ovom blogu, detaljno ćemo objasniti sve što trebate znati o velikom servisu, uključujući na koliko se radi, šta se menja, koliko traje i koji delovi se menjaju.

Na koliko se radi veliki servis?

Na koliko se radi veliki servis? Najbolje je da se držite preporuke proizvođača automobila. Ukoliko nemate servisno upustvo proizvođača, slobodno nam se obratite sa brojem šasije i mi ćemo vas informisati o preporučenom intervalu za veliki servis. Kod novijih vozila reporuka je da se veliki servis obavlja na svakih 150.000 do 210.000 pređenih kilometara ili na 4 do 5 godina, u zavisnosti od modela vozila i uslova vožnje. Međutim, preporučujemo da se premaši ovaj vremenski period i da se servis obavlja pre nego što dostignete maksimalni pređeni kilometražu, jer tako ćete produžiti životni vek vašeg vozila.

Važno je napomenuti da se preporuka iz servisnog upustva važi samo za prvi veliki servis, nakon toga interval zavisi od garantnog roka odnosno preporuke proizvođača delova koji se ugrađuju.

Šta se menja na velikom servisu?

Kada se radi veliki servis, obično se menja ulje i filter ulja, filter vazduha, filter goriva, filter kabine, sva tečnosti u vozilu se ispituju i po potrebi dopunjuju ili menjaju, zamenjuju se svećice (kod benzinskih motora), svo remenje i pogonski lanac (ukoliko je takav tip motora), remanica alternatora i pumpa vode. Takođe se proverava sistem za hlađenje, kočioni sistem, sistem za ubrizgavanje goriva i ostali vitalni delovi vozila.

MALI SERVIS NE ZNAČI U SVAKOM SERVISU ISTO! NE RADI SE SA ISTIM DELOVIMA I ČESTO SE U PONUDI NAVODE SAMO OSNOVNI DELOVI (ZUPČASTI KAIŠ, ZATEZAČ, ROLER…) KAKO BI PONUDA BILA PRIMAMLJIVIJA. NAUČITE DA PREPOZNATE RAZLIKU KAKO NE BISTE BILI PREVARENI!

Koliko traje veliki servis?

Trajanje velikog servisa zavisi od modela vašeg vozila i obima posla koji je potrebno obaviti. U proseku, servis traje između 5 i 8 sati, ali ovo može varirati u zavisnosti od vašeg vozila. Važno je napomenuti da bi trebalo da ostavite vozilo u auto servisu tokom celog dana, kako bi serviseri mogli da zamene sve delove, i provere da li nakon zamene sve funkcioniše kako treba.

Koji su rizici odlaganje velikog servisa?

Odlaganje zamene zupčastog kaiša odnosno lanca može dovesti do ozbiljnih problema u motoru vašeg vozila. Evo nekih od najčešćih rizika:

  • Prekid kaiša/lanca: Najozbiljniji rizik od odlaganja zamene zupčastog kaiša je da se kaiš/lanac može prekinuti tokom vožnje. To će uzrokovati da se motor zaustavi i može dovesti do ozbiljnih oštećenja delova motora, kao što su klipovi, ventili ili glava motora.
  • Oštećenje ventila: Ako se zupčasti kaiš/lanac ne zameni na vreme, može doći do sudara između klipova i ventila. To može uzrokovati lomljenje ventila ili savijanje ventila i oštećenje glave motora, lomljenje klackalica, hidropodizača…
  • Cena popravke: Oštećenja koja se mogu javiti ako se zupčasti kaiš/lanac ne zameni na vreme mogu biti vrlo skupa. Ako se motor ozbiljno ošteti, može biti potrebno potpuno zameniti motor, što je izuzetno skupo.

Zbog ovih rizika, važno je redovno menjati zupčasti kaiš odnosno lanac prema preporukama proizvođača ili prema savetima profesionalnih mehaničara. To može biti skup zahvat, ali ćete na duže staze uštedeti novac i izbeći moguće probleme.

Naješća pitanja:

Koje delove koristimo?

Kod zamene remenja na prvom mestu nam je svakako Continental ContiTech

Kod zamene remenja na prvom mestu nam je svakako Continental ContiTech ali i drugi proizvođači čiji se delovi koriste u prvoj ugradnji ili čiji garantni rokovi su najduži. Kod zamene lanca, uglavnom preferiramo proizvođača koji je prva ugradnja za konkretni motor.

Koje ulje koristimo?

Na prvom mestu vodimo se specifikacijom proizvođača vozila

Veoma vodimo računa o tome koju specifikaciju ulja je proizvođač zatevao za određeni motor kao i viskozitet. Na prvom mestu nudimo visoko kvalitetno Nemačko ulje Liqui Moly. Dok nam je redovna ponuda kompletna Shell ponuda ulja. Na vaš zahtev možemo korititi i druga ulja ali samo isključivo renomiranih proizvođača

 

Koje filtere koristimo?

Na prvom mestu MAN, Knecht i Hengst

Obzirom da mahom radimo evropska vozila, trudimo se da nudimo vrhunsk filtere koji su uglavnom i prva ugradnja u Audi, BMW, Mercedes, VW... A to su MAN, Knecht/Mahle, Hengst... U najgorem slučaju na zahtev kriterijum spuštamo na Filtron.

Način plaćanja?

Gotovinom, karticama, fakturom...

Sve naše usluge možete platiti gotovinski na licu mesta, platnim karticama, prenosom na naš račun.
Apsolutno za sve usluge izdajemo fiskalni račun.

Da li mora da se ostavi auto?

Preporučno bi bilo obzirom na trajanje servisa

Svi naši servisi se zakazuju i obavljau strogo u zakazanom terminu. Dok se servis obavlja, obezbedili smo vam udobnu klimatizovanu prijemnu prostoriju, u kojoj uz kafu ili neko drugo posluženje možete da obavljate poslove kao u svojoj kancelariji. Imamo besplaten WiFi, TV, časopise...
Međutim vreme predviđeno za veliki servis je uglavnom ceo dan ili duže, pa može biti jednostavnije da ostavite auto.

Da li mogu da donesem svoje delove?

Ne, ugrađujemo isključivo delove iz naše nabavke

Ne. Naš servis ugrađuje isključivo delove iz sopstvene nabavke za koje može da da garanciju u skladu sa garancijom roizvođača. Ugradnja vaših delova ne postoji kao opcija.

Benefiti održavanja vozila u našem servisu:

štampana knjižica

Otvaranje i vođenje evidencije održavanja vozila u štampanom obliku. Knjižica, kartica i nalepnica.

Servis u terminu

Veoma vodimo računa o vašem vremenu, iz tog razloga svaki servis se vrši tačno u zakazanom terminu.

Elektronska knjižica

Otvaranje i vođenje evidencije održavanja vozila u elektronskom obliku. SMS obaveštenja

Čekaonica

Dok čekate da se servis obavi, možete se opustiti u klimatizovanoj prostoriji uz prigodno posluženje, TV, WiFi.

SMS obaveštenja

Pri svakom servisu dobijate SMS sa obaveštenjem o ugrađenim delovima/izvršenim uslugama

cena

Pre svakog servisa izdajemo ponudu. Iznos na ponudi biće naplaćen na kraju. Bez skrivenih troškova. FIskalni račun je obavezan.

ZAKAŽITE TERMIN ODMAH

Nakon slanja zahteva, poslaćemo Vam ponudu. Ako se složite sa cenom i uslovima iz ponude, potvrdićemo Vaš termin ako je slobodan ili Vas obavestiti o drugim slobodnim terminima. Imajte u vidu da morate imati BROJ ŠASIJE(oznaka E u saobraćajnoj) za slanje ovog zahteva.